Radiometer – Specialisatie zit in ons bloed
Radiometer – pioniers in bloedgasanalyse sinds 1954
- Geïntegreerde oplossingen, specialistische kennis, vertrouwd partnerschap
- Continue innovatie en verbetering
- Marktleider in bloedgasanalyse
Het begin van bloedgasanalyse waar we trots op zijn
Maar wist u dat de geschiedenis van Radiometer nog veel verder teruggaat? Radiometer werd in 1935 aanvankelijk opgericht met een focus op elektronische meetapparatuur voor de groeiende radio-industrie.
Maar toen de polio-epidemie in het begin van de jaren 50 woedde in Europa, ontdekten professor Poul Astrup en anesthesist Bjarne Ibsen dat Radiometer pH-meters gebruikt konden worden om de pH-waarde in bloed te meten. [1, 2, 3]
Verdere focus op acute zorgdiagnostiek
Sindsdien hebben we meer ervaringen en kennis met bloedgasanalyse opgedaan en hebben onze diagnose-oplossingen voor de acute zorg continu verder ontwikkeld.
Zo kunnen onze bloedgasanalysers in slechts 35 seconden testresultaten leveren op 19 parameters, waaronder creatinine en ureum.
Daarnaast kan de Radiometer immunoassay analyser AQT90 FLEX testen op negen verschillende biomarkers om zorgverleners te ondersteunen bij het tijdig diagnosticeren van aandoeningen als myocardinfarct, hartfalen, ademhalingsfalen, longembolie en sepsis met resultaten binnen 11-21 minuten.
Als wereldwijde marktleider op het gebied van bloedgasanalyse blijven we vandaag de dag zorgverleners helpen om het leven voorop te stellen, met behulp van geïntegreerde oplossingen, deskundige kennis en vertrouwd partnerschap.
Wat is bloedgasanalyse?
Wanneer een patiënt in kritieke toestand lijdt aan een respiratoire of metabolische aandoening, is arteriële bloedgasanalyse essentieel om de status van deze patiënt te beoordelen, de juiste diagnostische beslissingen te nemen en de effecten van mogelijke therapie te bewaken.
Bij een bloedgasanalyse meet u het gehalte zuurstof (O2), kooldioxide (CO2) en de pH-graad van het bloed, alsook de concentraties van andere parameters, als elektrolyten, metabolieten en CO-oximetrie.
Patiënten in kritieke toestand zijn vaak instabiel en hun bloedgaswaarden kunnen snel veranderen, wat snel ingrijpen door verzorgend personeel verlangt.
Waarom snelle en betrouwbare resultaten cruciaal zijn bij bloedgasanalyse
Het resultaat van een bloedgasanalyse weerspiegelt de status van de patiënt. Herhaalde bloedafname is vaak nodig om onmiddellijk ter plaatse een nieuw bloedgastestresultaat te verkrijgen.
Om snelle, goed gefundeerde beslissingen mogelijk te maken voor diagnose en behandeling, moeten resultaten uit bloedgasanalyse binnen korte tijd beschikbaar zijn.
Daarom voeren artsen in een Point-of-Care omgeving vaak direct een bloedgasanalye uit. Dan hoeven ze niet te wachten op testresultaten van het centrale lab.
Bloedgasanalysers van Radiometer leveren snelle en betrouwbare resultaten binnen seconden uit zeer kleine bloedmonsters van slechts 65 μL.
Begeleiding van uw bloedgasanalyse
Voor bloedgasanalyse is grote aandacht nodig voor best practices binnen het hele proces, met inbegrip van de pre-analytische, analytische en postanalytische fasen.
De kwaliteit van het bloedgasmonster is essentieel voor de kwaliteit van het resultaat.
Wij hebben een aantal educatieve video's en trainingsmateriaal voor u samengesteld over het afnemen van arteriële bloedgasmonsters, kennis van de zuur-base verhouding en de correcte interpretatie van patiëntresultaten.
Klik hier om uw toestemming te verlengen.
Gerelateerde artikelen
Webinars over bloedgasanalyse
Evolution of blood gas testing - Part 1
2 april 2014
Gepresenteerd door Ellis Jacobs, PhD, Assoc. Hoogleraar Pathologie, NYU School of Medicine
Minimizing pre-analytical errors in blood gas testing
26 maart 2015
Gepresenteerd door Ana-Maria Simundic, PhD, Prof. Medical Biochemistry, Universiteit van Zagreb in Kroatië
Wetenschappelijke artikelen over bloedgasanalyse
Referenties
1. Andersen H.L. Livsværk - Radiometer 1935-2004. Historika 2020
2. Senelar LR. The Danish anaesthesiologist Björn Ibsen a pioneer of long-term ventilation on the upper airways. Senckenberg Institute of History and Ethics of Medicine 2009. 1-49.
3. Severinghaus J et al. Blood Gas Analysis and Critical Care Medicine. Am J Respir Crit Care Med 1998; 157: S114-S122.
Cookies worden gebruikt op deze website
Use of cookiesVoer een geldig e-mailadres in
Wij sturen u binnenkort een uitnodiging per e-mail voor aanmelding met Microsoft Azure AD.
Kennelijk is uw e-mailadres nog niet bij ons geregistreerd
Klik op "Aan de slag" in de e-mail om het registratieproces te voltooien
Radiometer benut Microsoft AZURE Active Directory (AZURE AD) voor de authenticatie van gebruikers.
Radiometer maakt gebruik van AZURE AD voor veilige toegang tot documenten, hulpmiddelen en andere diensten op ons klantenportaal voor klanten en partners.
Als uw organisatie al gebruik maakt van AZURE AD, kunt u dezelfde toegangsgegevens gebruiken voor het klantenportaal van Radiometer.
Belangrijkste voordelen
- Gebruik van bestaande Active Directory toegangsgegevens mogelijk
- Single sign-on: één enkele aanmelding nodig
- Gebruik van dezelfde toegangsgegevens voor toekomstige diensten
Toegang aanvragen
U ontvangt per e-mail een uitnodiging voor toegang tot onze diensten wanneer uw aanvraag is goedgekeurd.
Wanneer u de uitnodiging accepteert en uw organisatie al gebruik maakt van AZURE AD, kunt u dezelfde toegangsgegevens gebruiken voor het klantenportaal van Radiometer. Anders wordt er een eenmalig wachtwoord per e-mail verzonden om in te loggen.